10 tips om slotenmakerfraude te voorkomen

Hoe eng het ook mag klinken, slotenmakerszwendel wordt een onderdeel van ons dagelijks leven. Slotenmakers richten zich op huis- en autobezitters wanneer ze zich in hun meest kwetsbare toestand bevinden en dringend hulp nodig hebben – in een noodgeval en onmiddellijke hulp nodig hebben.

Meestal denken we dat online zoeken naar een slotenmaker waarschijnlijk een slimme beslissing is. We kunnen echter het slachtoffer worden van valse of oplichtende slotenmakers Slotenmaker Amsterdam die legitieme slotenmakers imiteren in de online directories. Het geval is dat deze valse slotenmakers zich voordoen als de lokale slotenmakers en dat ze niet eens een lokale werkplaats hebben. Soms zijn deze zogenaamde slotenmakers niet eens goed opgeleid en worden ze bediend via callcenters buiten de staat.

Een paar voorzichtige stappen die u neemt, kunnen helpen om een oplichtingsbedrijf of een ongetrainde imitator te vermijden.

1. “Lokaal” is het sleutelwoord

Doe je onderzoek van tevoren. Neem goed de tijd en haast u niet met zoeken.
Als een slotenmakerbedrijf is geregistreerd met een lokaal adres, Google dan het adres en zoek uit of er een ander bedrijf is geregistreerd met hetzelfde adres.

Zelfs als u zich in een noodgeval bevindt, moet u altijd op de hoogte zijn van de diensten die de telefoon beantwoorden met een algemene zin, zoals “Welkom bij slotenmakersdiensten”. Als degene die je hebt gebeld niet bereid is je een legale bedrijfsnaam te geven, moet je een andere slotenmaker zoeken.

Kijk ook of de bedrijven een “800”-nummer of een lokaal nummer gebruiken. Het nummer “800” kan aangeven dat de slotenmaker die u belt een offshore callcenter kan zijn.

2. Controleer Identificatie en Licentie

Wanneer de slotenmaker op de bestemming arriveert, is het belangrijk om een identificatie te vragen, inclusief een slotenmakerslicentie indien van toepassing.

Van alle staten hebben er slechts vijftien een licentie voor een slotenmaker nodig, waardoor het een misdaadwerk is of zelfs adverteren als een slotenmaker zonder geldige referenties. Controleer of uw staat een van de 15 staten op Google is.

3. Pas op voor lage prijzen

Vraag altijd een offerte aan de telefoon voordat u een technicus toestaat om u te ontmoeten. Wees sceptisch over een slotenmaker die een ongelooflijk lage prijs aanbiedt. Dat zijn grote rode vlaggen. Vraag altijd naar de arbeidskosten, spoedkosten en de servicekosten.

Laat nooit iemand aan het huis of voertuig beginnen zonder volledig op de hoogte te zijn van de kosten die u zou kunnen maken.

4. Er zijn maar beter geen verborgen kosten

Het is belangrijk om te informeren of er extra kosten zijn, vooral in geval van noodgevallen.

Een oplichtingsbedrijf kan ook beweren dat het slot van uw huis of voertuig verouderd is en moet worden vervangen. Ze zullen je een arm en een been kosten om het bestaande slot te vervangen door een slot waarvan ze zullen zeggen dat het een hoogbeveiligd slot is, maar dat is zelden het geval. Je zou ze uiteindelijk kunnen betalen om het bestaande goede slot te vervangen door een goedkoop exemplaar voor een hogere prijs.

5. Vraag om voertuigidentificatie

Houd altijd je omgeving in de gaten. Als iemand arriveert in een ongemarkeerd voertuig en beweert dat hij bij een specifiek slotenmakersbedrijf is, sta hem dan absoluut niet toe om aan het werk te gaan. Legitieme slotenmakerbedrijven sturen hun technici altijd in een gemarkeerd voertuig met de bedrijfslogo’s, telefoonnummers en merkgereedschap. Dit is een oproep tot bewustwording.

6. Vraag om een schriftelijke offerte

Vraag altijd om een schriftelijke offerte. Dit dekt u tegen verborgen kosten en extra arbeidskosten. Als een slotenmaker aarzelt om u een ondertekende schriftelijke schatting te geven, laat hem dan niet aan de klus beginnen. Dit kan betekenen dat ze geen goede reputatie hebben en gewoon snel geld willen verdienen.

7. De ter plaatse gemaakte schatting dient overeen te komen met de schriftelijke schatting

Elk gerenommeerd slotenmakersbedrijf zal u tijdens het telefonische gesprek een gedetailleerde schatting geven. Dit omvat de aankomstkosten, arbeid en de benodigde onderdelen. Deze schatting zal met de on-site schatting. Slotenmakers die u willen oplichten, zullen hun schatting bij aankomst wijzigen door extra verborgen kosten toe te voegen nog voordat het werk begint. Wees veilig voor dergelijke oneerlijke dienstverleners.

8. Zeg ‘Nee’ tegen boren en vervangen

Elk slotenmakersbedrijf dat suggereert dat het slot moet worden geboord of vervangen, is oplichterij. Ervaren slotenmakers kunnen bijna elke deur ontgrendelen. Als ze het slot willen doorboren, zeg dan regelrecht ‘Nee’. De kans is groot dat ze je oplichten en op zoek zijn naar meer geld. Alle echte slotenmakers leiden hun technici op om elke deur correct te ontgrendelen.

9. Vermijd contante transacties

Alle echte slotenmakersbedrijven bieden u de mogelijkheid om contant, per cheque en/of met krediet te betalen. Elk bedrijf dat alleen op contante transacties aandringt, is op zoek naar snel geld en er is een kans van 99,99 procent dat het oplichterij is. Dit is ook een belangrijke vraag die je vooraf moet stellen.